تولید محتوا از همان روزهای اول کار دشواری به حساب میآمد و به هر شکل ممکن تلاش میکردیم تا به کمک محتوای تولید شده توسط دیگران رشد کنیم. در این مقاله از سایت راه دیجیتال قصد داریم به موضوع بپردازیم که آیا ویرایش کلمات یک محتوا میتواند آن را به محتوای اختصاصی تبدیل کند؟
تغییر محتوا برای دور زدن گوگل و موتور های جست و جو
زمانی که موتور جست و جوی گوگل کار خود را شروع کرد با یک مشکل اساسی روبرو بود. سایتهایی که محتوای دیگران را کپی میکردند و حتی در موارد زیادی رتبههای بهتری از تولید کننده محتوا داشتند. گوگل هم بیکار نماد و الگوریتم های تشخیص محتوای تکراری را معرفی کرد. بسیاری از سایتهایی که از محتوای کپی شده پر شده بودند در بلک لیست گوگل قرار گرفتند.
البته این جریمه سختی بود اما درس عبرتی برای کپی برداران محتوا نبود. چرا که با تغییر 10 درصد از محتوا عملاً گوگل توانایی تشخیص اینکه محتوا تکراری است را نداشت.
همین موضوع هم باعث شده تا کپی کردن مطالب سایتها به روش جدید برای سالهای زیادی رواج داشته باشد. به خصوص اینکه به نظر میرسد الگوریتمهای گوگل در زبان فارسی به خوبی کار نمیکنند.
شرایط برای تولید محتوا تغییر کرد
از سال 2017 مشخص بود که گوگل در تلاش است تا سیستم تشخیص محتوای تکراری را تقویت کند. همین موضوع هم باعث شد تا بسیاری از سایتهای کپی کننده به جمع بلک لیست گوگل بپیوندند. از طرف دیگر گوگل ورودی سایتهای تولید کننده محتوا را افزایش داد تا جایی که اگر به لیست سایتهای پر بازدید ایران نگاه کنید متوجه میشوید عمدتاً تولید کننده محتوا هستند.
یکی از روشهای اختصاصی کردن محتوا تغییر کلمات داخل محتوا بود. مثلاً در یک محتوا که در آن از وضعیت معلمان صحبت میشد با جایگزین کردن کلمه معلم با آموزگار و تغییر کلمات دیگر سعی میشد تا تشخیص کپی بودن محتوا را سختتر کند.
تغییر کلمات در محتوا اکنون جواب نمی دهد
جالب اینکه به تازگی تعداد زیادی سایت با عنوان سرویسهای تولید محتوای اختصاصی ایجاد شده و یکی از آنها اعلام میکرد با اضافه کردن محتوا این سرویس به صورت خودکار کلمات, چینش و همهی بخشهای محتوا را تغییر میدهد تا گوگل توانایی تشخیص تکراری بودن محتوا را نداشته باشد.
اما الگوریتم جدید گوگل که از نظر ما از سال 2018 به شکل جدی به روز رسانی شده به دنبال کپی بودن بندهای یک محتوا نیست بلکه از این پس اشتراکات محتوا رو بررسی میکند. به عنوان مثال تشخیص میدهد که یک مقاله در حدود 80 درصد در کلمات با محتوای دیگری که قبلاً تولید شده اشتراک دارد. به همین خاطر هر مقداری هم که یک مقاله را ویرایش کنید باز هم آن مقاله یک کپی خواهد بود.
گردآوری محتوای جامع کپی نیست
خیلی وقتها مقالات زیادی را مطالعه میکنید که هیچکدام کامل نیستند. پس تصمیم میگرید به شکلی از همهی آنها یک محتوای کامل بسازید. به این شرط که گردآوری شما روان باشد و مخاطب را به خود جذب کند گوگل محتوا را یک محتوای اختصاصی در نظر میگیرد.
البته توجه داشته باشید که کپی مو به مو چند محتوا در داخل یک محتوا همان روش کپی برداری است. در اینجا منظور گردآوری و تغییرات برای تولید یک محتوای جامع است.
با تولید محتوای اختصاصی ریسک نکنید
در اینکه الگوریتمهای گوگل هر روز قویتر میشوند شکی نیست. اما محتواهای کپی شده قبلی را میخواهید چه کنید؟ قطعاً آنها به شما ضربه خواهند زد. پس از همین امروز با تولید محتوای اختصاصی آینده خود در موتورهای جست و جو را تضمین کنید.
در صورتی که در وب سایت خود تعداد زیادی محتوای کپی شده دارید بهترین راه حل این است که آنها را ویرایش کنید و به جای آنها محتوای اختصاصی تولید کنید.
سلام
در زمینه اخبار تخصصی مثل کاریابی و استخدام مثل محتوایی که سایت ما یعنی کارواشتغال انجام میده چه محتواهایی رو پیشنهاد میدید با توجه به اینکه مثلا یه کارفرما به ۵ تا از سایتهای استخدامی ممکنه یه خبر یا اگهی یکسان بده و اونوقت مجبور به انتشار هستیم.یعنی ناخواسته وارد کپی شدیم؟
سلام دوست خوبم
اگر آگهی صرفا جنبه تبلیغاتی داره و نیازی نیست در گوگل باشه میتونید از ویژگی noindox برای اون محتوا استفاده کنید تا در گوگل ایندکس نشه. ولی اگر مهم هست که در گوگل باشه پس مجبور هستید حجم محتواهای اختصاصی سایتتون رو افزایش بدید تا چنین محتواهای کپی به سایتتون آسیب نزنه.