در صورتی که تصمیم داشته باشید قالب وردپرسی نصب کنید 2 راه خواهید داشت. استفاده از قالب های رایگان موجود در مخزن وردپرس با نصب قالب های پریمیوم که البته آن هم در راه دیجیتال رایگان است.
قالب های موجود در مخزن وردپرس متاسفانه از کیفیت بسیار پایینی برخوردا هستند و حتی برای ساختن یک وبلاگ هم مناسب نیستند. در این مقاله ما روش نصب و به روز رسانی قالب های پریمیوم رو آموزش میدهیم.
فایل های موجود در پک قالب ها شامل چه مواردی هستند
در صورتی که یک قالب را دانلود کنید که به صورت پکیج کامل باشد چندین نوع فایل در آن مشاهده خواهید کرد.
فایل اصلی قالب: که لازم است ابتدا این فایل را نصب کنید و معمولا همان نام قالب است.
چایلد تم: همان پوسته کودک است. یعنی مجموعه فایل های شخصی سازی شما از قالب اصلی که دانلود کردید که معمولا هم نام قالب اصلی است و فقط آخر آن child نوشته شده است. ( حتما استفاده کنید از آن )
دمو ها و فایل های درون ریزی: ممکن است در همه قالب ها موجود نباشد اما معمولا این فایل ها را از بخش درون ریزی وردپرس یا ورود تنظیمات قالب میتوانید وارد قالب کنید تا قالب شما مشابه دمو شود. معمولا فرمت هایی مانند txt یا xml و zip دارند.
پلاگین های مورد نیاز: بعضی از قالب ها این فایل هارا دارا هستند. چون قالب برای اجرای امکاناتش به تعدادی افزونه نیاز دارد و حتما همگی باید نصب شوند. البته در صورتی که افزونه معروفی مانند کامپوزر یا المنتور لازم داشتید میتوانید از خود راه دیجیتال رایگان دانلود و نصب کنید.
نصب قالب از داشبورد وردپرس
هشدار: حتما قبل از هرگونه نصب یا به روز رسانی از سایت خود بک آپ بگیرید. اگر حجم سایت شما بالاست میتوانید به بک آپ گیری از دیتابیس بسنده کنید.
1- برای نصب قالب در وردپرس فارسی به بخش نمایش رفته و روی پوسته ها کلیک کنید.

2- در صفحه پوسته ها روی افزودن کلیک کنید.

3- مطابقه عکس روی بارگذاری پوسته کلیک کنید.
نکته: توجه داشته باشید اگر هاست شما محدودیت آپلود داشته باشد ممکن است نتوانید فایل های بیشتر از 5 مگابایت را آپلود کنید. در صورتی که در این مورد مشکلی داشتید به هاستینگ خود اطلاع دهید.

با کلیک روی Choose File فایل اصلی قالب را انتخاب کنید و روی نصب کلیک کنید.

همین فرایند را برای پوسته کودک یا همان child theme نیز باید انجام دهید.
سوال: حالا که هم قالب اصلی را نصب کردم هم چایلد تم پس باید کدام را فعال کنم؟
همانطور که گفتید چایلد تم مجموعه ای از شخصی سازی های شما از قالب اصلی است. پس لازم است تا چایلد تم را فعال کنید. بعد از فعال کردن به صورت خودکار چایلد تم به قالب اصلی متصل خواهد شد.
از این پس هر زمان که آپدیتی برای قالب اصلی منتشر شد فقط قالب اصلی را آپدیت میکنید بدون اینکه شخصی سازی های شما از بین برود.
آموزش نصب قالب از طریق هاست سی پنل
برای نصب قالب در هاست ابتدا وارد فایل منیجر هاست خود شوید.

بعد از ورود به فایل منیجر ممکن است فایل های زیر را مشاهده کنید. روی public-html کلیک کنید. البته ممکن است در هاست های مختلف فایل های متفاوتی مشاهده کنید.

بعد از ورود به این صفحه اگر وردپرس شما در ریشه هاست شما یعنی در public-html نصب شده باشد پوشه های زیر را یکی پس از دیگری باز کنید.
ابتدا وارد wp-content شده و سپس روی themes کلیک کنید تا فایل قالب ها برای شما نمایش داده شود. مشابه عکس زیر در این صفحه برای آپلود قالب اصلی و چایلد تم می توانید روی upload کلیک کنید.

بعد از کلیک روی آپلود بخشی مشابه عکس زیر ظاهر می شود. 2 راه دارید یا اینکه جداگانه فایل zip شده قالب و فایل zip شده چایلد تم را اپلود کنید یا هر دو را بکشید و در باکس خط چین رها کنید تا هر 2 هم زمان آپلود شوند.

در صورتی که قالب شما فاقد چایلد تم بود فقط نسخه اصلی را آپلود میکنید در صورتی که چایلد تم نیز داشت و هر 2 را آپلود کردید مشابه تصویر زیر 2 فاصل با فرمت zip آپلود کرده اید.

مشابه تصویر زیر لازم است تا روی فایل zip که آپلود کرده اید کلیک راست کنید و گزینه Extract اکسترکت را انتخاب کنید.

نکته: بعد از اکسترکت کردن فایل های zip خود آن ها را از روی هاست پاک کنید.
بعد از این کار وارد داشبورد وردپرس شوید و از بخش نمایش روی پوسته ها کلیک کنید. قالب های جدیدی که آپلود کرده اید را به صورت قالب جدید مشاهده خواهد کرد فقط لازم است روی دکمه فعال کردن کلیک کنید.
در صورتی که قالب شما دارای چایلد تم است پس چایلد را فعال کنید.
آموزش نصب قالب از طریق هاست دایرکت ادمین
دایرکت ادمین یکی از انواع دیگر پنل های مدیریت هاست است. با اینکه تفاوت خاصی بین مراحل دایرکت ادمین با سی پنل نیست اما میتوانید مطابق روش زیر قالب را روی هاست دایرکت ادمین نیز نصب کنید.
ابتدا وارد فایل مینجر هاست دایرکت ادمین خود شوید. روی files یا file manager کلیک کنید. (مطابق تصویر زیر)

بعد از مشاهده پوشه های موجود در فایل منیجر روی public_html کلیک کنید. البته ممکن است پوشه اصلی وردپرس نصب شده پوشه دیگری باشد.
بعد از ورود به این پوشه روی wp-content کلیک کنید و بعد از آن وارد themes شوید.

در پوشه themes مشابه تصویر زیر لازم است تا ابتدا قالب خود را آپلود کنید. برای این کار روی دکمه Upload files to current directory کلیک کنید.

در بخش آپلود اگر چایلد تم نیز داشتید هم فایل قالب هم چایلد تم را با هم در گزینه های مختلف کلیک کنید و بعد روی Upload Files کلیک کنید تا فایل های شما آپلود شود.

در صورتی که قالب شما به صورت صحیح آپلود شود پیام مشابه زیر با عنوان Upload successful برای شما نمایش داده می شود و میتوانید برای بازگشت به صفحه قالب ها روی click here to go back کلیک کنید.


حالا که فایل های قالب ها را آپلود کردید نیاز است تا جداگانه آن ها را اکسترکت کنید.
بعد از این کار وارد داشبورد وردپرس شوید و از بخش نمایش روی پوسته ها کلیک کنید. قالب های جدیدی که آپلود کرده اید را مشاهده خواهید کرد.
در صورتی که قالب شما دارای چایلد تم است پس چایلد را فعال کنید.
آموزش به روز رسانی قالب در هاست دایرکت ادمین و سی پنل
آپدیت کردن قالب در دایرکت ادمین و سی پنل مشابه نصب کردن آن است. فقط نیازی به آپلود child theme نیست. قالب اصلی را ابتدا حذف کنید و قالب جدید را آپلود کنید.
توجه داشته باشید که نام پوشه هر 2 قالب یکسان باشد.
به روز رسانی قالب در داشبورد وردپرس (پیشنهادی)
همیشه پیشنهاد میدهیم تا میتوانید وارد هاست نشوید و تمام کارهای خود را از طریق داشبورد وردپرس انجام دهید. در حالت عادی وردپرس فقط قالب را می تواند نصب کند. مثلا اگر از قالب jannah استفاده میکنید در صورتی که از بخش آپلود قالب در وردپرس اقدام کنید وردپرس به شما خواهد گفت که این قالب را قبلا نصب کرده اید.
راهکار این است که ابتدا افزونه Easy Theme and Plugin Upgrades را از طریق داشبورد وردپرس نصب کنید.(آموزش نصب افزونه را هم میتوانید مشاهده کنید). ( افزونه رایگان و قابل نصب از مخزن وردپرس است)
بعد از نصب این افزونه مشابه نصب کردن قالب از داشبورد وردپرس از این پس اگر قالب خود را نصب کنید و از قبل وجود داشته باشد به صورت خودکار آپدیت خواهد شد.
یکی دیگر از مزایای این افزونه این است که قالب قبلی شما را به صورت بک آپ گرفته شده در بخش رسانه های وردپرس آپلود میکند.
پرسش و پاسخ
کدام روش نصب و به روز رسانی را پیشنهاد میدهید؟⭐
انجام فرایند نصب از طریق داشبورد وردپرس به مراتب مطمئن تر است.
قالب های من به دلیل حجیم بودن در زمان آپلود ارور میدهند چه کنم؟⭐
محدودیت های هاستینگ ها این مشکل را ایجاد میکند. به هاستینگ خود تیکت بزنید و درخواست کنید تا محدودیت آپلود را روی 150 مگابایت قرار دهند.
آیا اینکه چندین قالب را یکی پس از دیگری روی سایت خود نصب کنم تا قالب دلخواهم را پیدا کنم راه درستی است؟⭐
هر قالبی که نصب کنید در دیتابیس شما اطلاعاتی را اضافه می کند که بعد از حذف آن از بین نمیروند. و این موضوع ممکن است دیتابیس شما را سنگین یا خراب کند. پیشنهاد میدهیم از هاست یا دیتابیس خود بک آپ بگیرید و در صورتی که قالب مورد پسند شما نبود مجدد بک آپ را ریستور کنید.
یا اینکه میتوانید قالب هارا روی لوکال هاست امتحان کنید.
قالب را به خوبی نصب کردم ولی بعد از نصب مشکلاتی داشت.⭐
اگر قالب را از راه دیجیتال دانلود کرده اید میتوانید از راهنمای عیب یابی در راه دیجیتال استفاده کنید.
سلام وقت شما بخیر. ممنون از وبسایت خوبتون.
من از قالب زفایر استفاده میکنم ولی چایلد تم انرا فعال نکرده و اصلا نصب نکرده ام و از ابتدای سایت فقط قالب اصلی فعال بوده است. الان اگر بخواهم قالب را به نسخه جدیدش اپدیت کنم ایا باید از افزونه Easy Theme and Plugin Upgrades استفاده کنم یا باید چالید تم را اکنون نصب و فعال کنم و سپس قالب را اپدیت کنم ؟ راهنمایی کنید ممنون میشم
سلام – خیلی ممنون – ابتدا از کل سایت و بعد از تنظیمات قالب بک آپ بگیرید و چایل تم رو نصب و قالب رو هم آپدیت کنید.
سلام واسه آپدیت قالب نوشتین قالب رو کلا پاک کنید بعد قالب جدید رو وارد کنید اینجوری که مشخصات فایل کانفیگ یا افرونه هایی که نصب شدن همه اش که پاک میشه؟
و جایی دیدم نوشتن فایل کانفیگ و پوشه کانتنت و htacsses نباید پاک کرد
سلام ❤️ – نیازی به پاک کردنش نیست. در آپدیت جدید از داشبورد داخل خود وردپرس میتونید به راحتی افزونه یا قالب رو وارد کنید و آپدیت میشه
سلام و احترام
1- برای بروزرسانی قالب و پلاگین ها با استفاده از افزونه ی Easy Theme and Plugin Upgrades روش کار را توضیح می دهید؟
اینکه فرمودید خود کار آپدیت می کند منظورتان بعد از اقدام ما برای بروزرسانی از طریق این افزونه است؟ یا مثل بروز رسانی های خود وردپرس بدون اقدام ما این کار صورت می گیرد؟
2- بروز رسانی خودکار که در سایت های فروش قالب و پلاگین وجود دارد منظور همین افزونه Easy Theme and Plugin Upgrades است یا سیستم دیگری است؟
3- آیا بروزرسانی از طریق هاست به لحاظ امنیتی مناسب تر نیست؟ به این علت که خود هاست فایل های مورد نظر را از لحاظ آلوده بودن به کد مخرب اسکن می کند؟ ( چون من تجربه داشتم که خود هاست به علت کد مشکوک در قالب مانع از آپلود فایل قالب در روت هاستم می شد)
ممنون