URL forwarding یا همان ریدایرکت یکی از روش های انتقال کاربران بین صفحات یا دامنه های مختلف است.
مثلا وقتی تصمیم دارید کسانی که یک دامنه خاص را باز میکنند وارد دامنه دیگری شوند. یا صفحه 404 سایتتان که بازدید کنندگان زیادی دارد به یک مقاله یا برگه مشابه منتقل کنید. این ها بخشی از ویژگی هایی ریدایرکت در وردپرس است.
همه چیز شاید بسیار ساده باشد اما اقدام اشتباه سایت شما را با خطر مواجه میکند. البته نگران نباشید. شما در حال خواندن کامل ترین مقاله در مورد ریدایرکت در ایران هستید.
سئو ریدایرکت چیست
قبل از هر چیز باید بدانید که ریدایرکت url به شدت برای سئو مفید است.اگر مقاله ای را در سایت خود حذف کردید حتما باید یک ریدایرکت برای آن ایجاد کنید. و شبیه ترین بخش یا مقاله سایت خود را معرفی کنید.
اینطور کاربران سایت شما کمتر صفحات 404 را مشاهده میکنند و دیدن این صفحات توسط کاربران به شدت برای سئو شما مضر است.
اشتباه بزرگ: برخی افراد به اشتباه تمام صفحات 404 را به صفحه اصلی منتقل میکنند که این روش برای سئو مناسب نیست و بهتر است هر صفحه به صورت اختصاصی ریدایرکت 301 و به صفحه مشابه آن صفحه حذف شده منتقل شود.
افزونه ریدایرکت در وردپرس
بیایید از آسان ترین روش استفاده کنیم.
Redirection پر نصب ترین افزونه وردپرس برای ریدایرکت 301 سئو و مدیریت انتقال صفحات است. مزیت این افزونه این است که نیاز به هیچ دانش خاصی ندارد. همه چیز را کاملا ساده میتوانید انجام دهید. شروع کنیم.
برای ایجاد و مدیریت تغییر مسیرها با این افزونه به دانش Apache یا Nginx نیازی نخواهید داشت. فقط در چند مرحله ساده نصب و شروع به کار فوری کنید. پس از نصب و فعال سازی افزونه ، صفحه ای مانند این مشاهده خواهید کرد.

در بخش اول با عنوان سورس صفحه ای که تصمیم دارید منتقل شود را وارد کنید. و در بخش دوم با نام تارگت صفحه جدید را معرفی کنید. در بعضی مواقع حتی وقتی url را اشتباه وارد کنید افزونه آن را با مقدار صحیح جایگزین میکند.
نکته: پیشنهاد میدهیم در کنار ویژگی ریدایرکت از افزونه Broken Link Checker استفاده کنید. کار این افزونه این است که تمام لینک های خراب سایت شما را پیدا و به شما اطلاع میدهد. اگر هر جا به اشتباه ریدایرکت کرده باشید این افزونه به شما اطلاع میدهد.
همچنین لیستی از لینک های 404 و خراب را خواهید داشت تا به کمک ریدایرکت و ویرایش صفحات آن ها را اصلاح کنید.
یوست سئو پریمیوم: افزونه یوست سئو نسخه پریمیوم هم چنین ویژگی داراست. با این تفاوت که هوشمند تر عمل میکند و بعد از حذف یک صفحه به صورت خودکار به شما اطلاع میدهد که دوست دارید این صفحه را به چه لینکی منتقل کنید.
استفاده از htaccess برای ریدایرکت
سرور ها معمولا از وب انجین های معروفی مانند آپاچی و لایت اسپید استفاده میکنند. خوشبخانه فایل کانفیگ این وب انجین ها یعنی همان htaccess راه کار هایی برای تنظیمات در اختیار ما قرار میدهد. یکی از آن ها ریدایرکت به کمک وب سرور است.
نکته: این روش را برای انتقال های عظیم مانند انتقال دامنه به دامنه پیشنهاد میدهیم. و برای سفارشی سازی تک تک صفحات ممکن است آنچنان مناسب نباشد. قبل از هر چیز از این فایل یک بک آپ تهیه کنید.
مرحله 1: به cPanel هاست خود بروید و از بخش “Files” روی “File Manager” کلیک کنید.

مرحله 2: بعد از باز شدن فایل منیجر اگر نمایش فایل های مخفی را فعال نکرده اید باید ابتدا وارد settings شده و گزینه Show Hidden Files را تیک بزنید.


مرحله 3: در فایل منیجر فایل های زیادی را مشاهده میکنید. پس ابتدا باید وارد پوشه روت اصلی سایت خود شوید. معمولا این پوشه public_html نام دارد. حال به دنبال .htaccess بگردید ، روی آن کلیک راست کرده و “Edit” را انتخاب کنید.

ممکن است این فایل را نداشته باشید پس کافی است یک فایل جدید بسازید. روی گزینه File کلیک کنید و نام آن را .htaccess قرار دهید. توجه داشته باشید که نقطه اول این فایل باشد.
مرحله 4: از کد زیر برای انتقال صفحات استفاده کنید.
Redirect 301 /oldpage /newpage
به جای /oldpage صفحه قدیمی و به جای /newpage صفحه مقصد و جدید را جایگزین این کد کنید. مثلا اگر بخواهیم در راه دیجیتال کاربران را از صفحه درباره ما به تماس با ما منتقل کنید از این کد استفاده میکنیم.
Redirect 301 /about-us /contact-us
یا اگر میخواهید مخاطبان را به یک لینک خارج از سایت خود منتقل کنید کد زیر برای شما مفید است.
Redirect 301 /contact https://example.com/blog
نکته: هر کد را در یک سطر قرار دهید. منظور از قرار دادن / در کد ها به معنای این است که لینکی که قرار میدهید داخلی و در ادامه آدرس سایت شماست. پس برای اینکه به زیر دامنه یا لینک خارجی لینک دهید تمام url را وارد کنید.
نکته2: حتما لینک های خارجی را کامل وارد کنید و مشخص کنید نوع لینک http یا https است.
روش های دیگر ریدایرکت
استفاده از پنل سی پنل و دایرکت ادمین: برای این کار از بخش Domains سی پنل وارد Redirects شوید و مشابه افزونه وردپرس به سادگی فرایند انتقال را انجام دهید.
استفاده از ابر آروان و کلودفلار: این 2 سرویس cdn هم دارای ویژگی های ابری هستند و میتوانید به سادگی لینک های مبدا و مقصد را وارد کنید.
ما اساسا این 2 روش را پیشنهاد نمیدهیم. چون ممکن است در زمان تغییر سرویس cdn و یا تغییر هاست اطلاعات ریدایرکت شما حذف شود. پس همچنان بهترین گزینه برای ریدایرکت استفاده از افزونه است.
نتیجه
در نهایت شما آموزش ریدایرکت برای وردپرس را مشاهده کردید. در صورتی که سوالی دارید میتوانید در بخش نظرات مطرح کنید.