سالهای زیادی به عنوان یک کارشناسن سئو ممکن است فعالیت داشته باشید اما همچنان درآمد مالی شما به عنوان یک کارمند راضی کننده نیست.
شرکتها معمولا بیشتر درآمدشان را بین مدیران تقسیم میکنند به همین دلیل حتی تاثیرگذارترین کارمندان در رشد مالی یک شرکت ممکن هست همچنان مشابه سایر کارمندان حقوق بگیریند.
به همین خاطر فعالیت تخصصی به صورت فریلنسرینگ یک «کارشناس سئو» میتواند موفقیتهای مالی جندبرابری برای او داشته باشد.
فریلنسرینگ سئو چه مزایایی دارد؟
اول از همه شما خودتان یک کسبوکار هستید به این معنی که آزادید و بیزینس خودتان را دارید. در هر زمان از شبانهروز که دوست دارید کار میکنید و هر زمان که تمایل داشتید میتوانید روز یا هفته خودتان را تعطیل کنید.
همچنین بر خلاف زندگی کارمندی که ممکن است بعد از ۱ سال به عنوان مثال ۲۰ درصد افزایش حقوق داشته باشید بیشتر فریلنسرها سالانه بیش از ۶۰ درصد در مواردی افزایش درآمد سالانه دارند.
پس زحمت بیشتر دقیقا مساوی درآمد بیشتر است، چیزی که در فعالیت کارمندی نیست. البته اگر مدیران شما به فکر شما هستند و ماهانه حقوق شما را افزایش میدهند موضوع کمی متفاوت است.
شناختهتر میشوید
زمانی که در شرکتی فعالیت دارید از طرفی ممکن است رزومه خوبی بعد از خروج داشته باشید اما همه اینها نسبی است. با این حال یک فریلنسر به دلیل ارتباط مستقیم با مشتریانش بیشتر از قبل شناخته میشود و این دیده شدن باعث مزایای کاری و درآمدی در آینده خواهد شد.
اما چطور میتوانیم به عنوان یک کارشناس سئو یک فریلنسر حرفهای شویم؟
۱. با سایر فریلنسرها ارتباط برقرار کنید
از هرزمانی که تصمیم بگیرید فریلنسر شوید قبلاز شما افرادی فریلنسر بودهاند و شما میتوانید از تجربه آنها بهرهمند شوید.
شاید در جایی مثل ایران اکثر افراد خیلی سخت تجربه خودشان را در اختیار شما قرار دهند اما با این حال میتوانید توصیههایی را از آنها بشنوید. مثلا من به شما پیشنهاد میدهم صفحات سوشالهای آنها را پیدا کنید و برای آنها پیام بگذارید.
فراموش نکنید پرسیدن سوالاتی که در اینترنت موجود است میتواند آزار دهنده باشد. بپرسید اما انتظار پاسخ نداشته باشید چراکه وقت انسانها برایشان بسیار با ارزش است.
۲. همهجا باشید
حداقل من به شخصه از سال ۹۰ به صورت حرفهای سئو را دنبال کردم اما برای سالهای زیادی کسی من را نمیشناخت. هرچقدر هم که حرفهای و متخصص باشید اگر خودتان را در همهجا نمایش ندهید کسی شما را نمیبیند.
این توصیه من به شماست.
در سوشالهای معروف ایران مانند اینستاگرام، توییتر و لینکدین فعال باشید و کارها و عملکردتان را آنجا ثبت کنید. خیلی وقتها سوشال سریعتر از وبسایت اولین مشتریهارا برای شما ارسال میکند.
۳. من یک بیزینس هستم
وقتی یک فریلنسر میشوید در اصل یک بیزینیس دارید و شما یک حسابدار، فروشنده، بازاریاب و … هستید. پس باید به عنوان هرکدام از این تخصصها به فریلنسرینگ خودتان نگاه کنید.
مثلا هر ساعت من چقدر ارزش دارد؟ از چه کانالهای تبلیغاتی استفاده کنم؟ همه چیز دقیقا مشابه یک کسبوکار است.
۴. قیمتگذاری کنید
حالا که فهمیدهاید یک کسبوکار هستید نیاز است تا برای خدماتتان قیمتگذاری کنید. هدف اصلی هرکسبوکاری سودآوری است پس نوع تعیین میزان تعرفهها فقط باید منجر به افزایش سود شود.
چند نکته:
- مجانی کار نکنید
- از قیمتگذاری ساعتی استفاده کنید.
- قیمتهارا بر اساس تورم یا افزایش تخصصتان افزایش دهید
۵. فروش را یاد بگیرید
هر بار که به کلمه فروش میرسید یادتان بیاید که «نیکولا تسلا» یکی از متخصصترین افراد کل تاریخ هیچوقت درآمد مناسبی نداشت. پس داشتن تخصص به تنهایی عاملی برای بهبود درآمد شما نیست.
با یادگرفتن آموزشهای فروش میتوانید مشتریان سئو بیشتری پیدا کنید و افراد بیشتری از آن بهرهمند شوند.

۶. از همه چیز فرایند و چکلیست بسازید
بسیاری از کارها معمولا روتین هستند و فراموش کردن یا اشتباه کردن هم بسیار طبیعی است. برای جلوگیری از این اشتباهات یا فراموشیها بهتر است از هرچیزی یک فرایند و ساختار درست کنید.
مثلا برای سئو تکنیکال چکلیست خودتان را داشته باشید. یا برای تولید محتوا یا حتی نحوه گرفتن سفارش یا تحویل آن حتما یک فرایند از پیش آماده داشته باشید.
۷. درآمدهای جانبی بسازید
به عنوان یک کارشناس سئو حتی میتوانید به دیگران آموزش دهید و دورههای آموزشی خودتان را ارائه دهید. هرچند این موضوع را به همه پیشنهاد نمیدهم چون معمولا به زحمت آن ارزش ندارد اما با این حال تولید یک کتاب یا آموزش و ارائه منابع یا ابزارهای سئو میتواند درآمد خوبی برای شما داشته باشد.
اگر فریلنسر هستید باید بدانید که شما «خدمات» ارائه میدهید و ارائه «محصول» در کنار آن میتواند درآمد جانبی خوبی داشته باشد.
۸. تعادل بین کار و زندگی
وقتی فریلنسر باشید ایجاد تعادل بین کار و زندگی بسیار سخت است. از بیشتر دوستانتان دوری میکنید چون احساس میکنید باید به کارتان برسید و آنها وقت شما را هدر میدهند یا معمولا بعضی از کارهایتان را در شب یا نصف شب انجام میدهید.
پس بهتر است برای کار یا تفریح خودتان زمان مشخص تعیین کنید، مثلا از ساعت ۸ صبح تا ۵ بعدازظهر کار میکنم و بعد از ساعت ۵ خبری از کار نیست و باید تفریح، گردش یا فقط مطالعه داشته باشد و روابطم با دوستانم را گسترش دهم.
چند راهکار:
- دوستانی مثل خودتان داشته باشید که به شما انگیزه دهند
- سرگرمیهای غیر دیجیتالی پیدا کنید ( نه به گوشی، لپتاپ، و … ) «مثلا استخر و … »
- برنامهای را برای مسافرت و کار در مسافرت داشته باشید
- شاید کار با لباس راحتی مزیت شما باشد اما در زمان کاری با لباس رسمی امتحان کنید
اینکارها کوچک است اما میتواند کمک خوبی باشد.
۹. برای خودتان قانون داشته باشید
بعضی وقتها مزیت یک کار به عیب آن تبدیل میشود. مزیت فریلنسرینگ همین آزاد بودن آن است اما آزادی به معنای بی قانونی نیست، اگر برای خودتان قوانینی وضع کنید به پیشرفت شما بسیار کمک میکند.
خودتان بهتر از هرکسی میدانید اما مثلا:
- مشخص کنید که به چه افرادی خدمات نمیدهید، بعضی از مشتریان ممکن است مضر باشند.
۱۰. به دیگران کمک کنید
از همان روزهای اول که شروع میکنید، تجربههایی کسب میکنید و یاد میگیرید. میتوانید در این راه به سایر افراد به رایگان کمک کنید و مثلا تجربیات و دانشتان را به صورت توییت یا مقاله در بلاگ منتشر کنید.
همچنین افرادی که بیش از این نیاز به کمک دارند را میتوانید بیشتر از این کمک کنید. در نهایت شما میمانید و حس خوبی که برای شما تا ابد خواهند ماند.
بسیار خوشحالم که در مسیری قدم گذاشتهاید که علاقه شماست. بیشتر مردم کاری را انجام میدهند که آن را دوست ندارند. زندگی کوتاهتر از آن است که کاری را انجام دهیم که از آن خوشمان نمیآید.