کابل‌های زیردریا چطور کار می‌کنند؟

هربار که تصمیم دارم اینترنت را در محل‌کارم تصور کنم پیکسل‌های کوچکی از اطلاعات را میبینم که در هوا یا بالای سرمان در فضا درحال حرکت است و به لطف برج‌های 5G و ماهواره‌ها در آسمان این پیکسل‌ها به مقصدشان می‌رسند.

اما اینترنت زیر اقیانوس‌ها و دریاها چطور کار می‌کند؟ اینترنت بدون این کابل‌ها وجود نخواهد داشت.

اینترنت چگونه زیر آب می‌رود؟

کشور‌های برای تبادل داده یا همان اتصال به اینترنت جهانی نیاز دارند تا به سایر کشور‌ها متصل شوند. این اتصال معمولا توسط کابل‌های زمینی یا زیردریایی انجام می‌شود.

به همین‌خاطر کابل‌هایی را در کف دریا مشاهده می‌کنید که وظیفه همین انتقال اطلاعات را دارند.

کابل‌های زیر دریا از چه چیزی ساخته شده‌اند؟

قطر این کابل‌ها معمولا در اندازه شلنگ باغبانی است، اما داخل آنها حاوی فیبر‌های نوری نازک است که توسط چندین لایه الیاف محافظت می‌شود.

از جمله ۲ دلایه سیم فولادی با استحکام فوق‌العاده بالا و ساختار‌های مسدود‌کننده آب و در نهایت غلاف مسی، همگی برای محافظت طراحی شده‌اند.

چرا انقدر محافظت؟ تصور کنید این کابل‌ها در کف دریا یا اقیانوس در عمق هزار متری یا بیشتر یه فشاری را ممکن است تحمل کنند پس ساخت این کابل‌ها با دوام و استحکام زیاد بسیار مهم است.

کابل‌های زیردریا چطور کار می‌کنند؟
نگاهی به یک کابل واقعی زیردریایی: در سمت راست لایه‌های محافظت کننده از فیبر‌های نوری را می‌توانید مشاهده کنید و در سمت چپ بخش انتهایی یک کابل که در نزدیکی ساحل است را برای شما قرار داده‌ایم.

چرا کابل‌ها زیر دریا هستند؟

کابل‌کشی زیر دریا بسیار سریع‌تر است و می‌توانند حجم بیشتری از پهنای باند یا داده‌هارا تحمل کنند. آنها نیازی به قوانین کشور‌ها یا عبور از دشت‌ها و جنگل‌ها ندارند و به سادگی در کف دریا انداخته می‌شوند.

کابل‌های زیر دریا با پهنای باند بسیار بالا (معمولا بیش از ۴۰۰ ترابایت در ثانیه) هستند، به این معنی که بیش از ۱۷ میلیون نفر می‌توانند در لحظه یک ویدیوی باکیفیت بسیار بالا را مشاهده کنند.

رساندن داده‌ها به کشور‌های دوردستی مانند آفریقا یا آمریکای جنوبی تا پیش از آن دشوار بود اما حالا با ورود کابل زیر دریا به این کشور‌ها باعث شده تا هزاران شغل و رشد اقتصادی در آن‌ها ایجاد شود.

چه تعداد کابل زیر دریا وجود دارد؟

در مجموع حدود ۴۰۰ کابل در کل سیاره زمین (زیر دریا) هستند. مثلا در پروژه‌ای گوگل به کمک یک کابل زیردریایی سرویس Google Cloud را از شیلی به کالیفرنیا متصل کرد.

واقعا کوسه‌ها کابل‌هارا پاره می‌کنند؟

من دقیقا از یک حمله کوسه به کابل‌ها که ۱۵ سال پیش اتفاق افتاد باخبرم اما معمولا دلیل اصلی ایجاد اشکال برای کابل ها ماهی‌گیر ها و صیادان هستند یا گیر کردن لنگر کشتی‌ها به کابل هم یک دلیل شایع است.

نوشته‌های دیگر را در صفحه گوگل دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید