بیشتر افراد وردپرس را با یوزر ادمین میشناسند، این یوزر به تمام بخشهای وردپرس و سایت شما دسترسی دارد و بالاترین سطح دسترسی به حساب میآید.
وجود امکانات بسیار حساس مانند تنظیمات قالب یا برونبری تنظیمات و … میتواند بسیار خطرناک باشد
چه خطراتی برای دادن دسترسی وجود دارد؟
۱. در صورتی که فردی به دستگاه شما دسترسی پیدا کند، توانایی انجام هر نوع تغییراتی یا حذف و دانلود بکاپ سایت شمارا خواهد داشت.
۲. در صورتی که به هر دلیل مشخصات ورود شما برای دیگران آشکار شود و شخصی بتواند به وردپرس شما لاگین کند مجدد دسترسیهای زیاد باعث هک کل سایت شما خواهد شد.
۳. وردپرس به دریایی از تخصص نیاز دارد و در صورت عدم تخصص کافی و لاگین کردن به ادمین وردپرس ممکن است تغییراتی انجام دهید که کل سایت یا دیتابیس وردپرس شمارا خراب کند.
۴. ممکن است برای فردیکه مثلا فقط نیاز به ارسال نوشته دارد، دسترسی ادمین را ارسال کنید، اینجاست که هیچ تضمینی برای دستکاری بخشهای دیگر توسط او وجود ندارد.
فراموش نکنید که لزومی ندارد شما متخصص عالی وردپرس باشید، و بهتر است کارهای تخصصی وردپرس را به اهل فن آن بسپارید.
چه راهکاری برای ساخت دسترسی وجود دارد؟
در حالت عادی پیشنهاد میشود برای خودتان ۳ دسترسی متفاوت بسازید.
- دسترسی ادمین: پیشنهاد میشود فقط در موارد حیاتی به آن لاگین کنید.
- دسترسی نویسنده: تنها به نوشتهها و برگهها دسترسی خواهید داشت.
- دسترسی فنی: به تنظیمات قالب و افزونهها و امکانات سایت دسترسی خواهید داشت.
حالا هر زمان بر اساس نیازتان به دسترسی که ساختهاید میتوانید لاگین کنید، پیشنهاد میشود تمامی مشخصات ورودرا در یک برنامه مدیریت کلمهعبور مانند Bitwarden ذخیره کنید.
از این پس هرزمانکه لازم است به فردی دسترسی وردپرس خودرا دهید ابتدا دقیقا همان دسترسی که لازم دارد را برای او بسازید و سپس دسترسی را به او اختصاص دهید.
آموزش ساخت دسترسی در وردپرس
ابتدا از بخش افزونهها روی افزودن کلیک کنید و پلاگین Members – Membership & User Role Editor Plugin را از مخزن وردپرس نصب کنید.

پس از نصب و فعالسازی وارد تنظیمات این پلاگین شوید و یک دسترسی جدید بسازید. البته توجه داشته باشید که در وردپرس به صورت پیشفرض دسترسیهایی از قبل وجود دارد.


۱. نام دسترسی که تصمیم دارید بسازید را وارد کنید، میتواند فارسی یا انگلیسی باشد.
۲. میتوانید مشخص کنید سطح دسترسی به کدام بخشها دسترسی داشته باشد و کدام بخشها برای او غیر فعال باشد.
۳. در بخش سوم دستهبندی بخشهای مختلف وردپرس را مشاهده میکنید.
نکته: شما میتوانید دسترسیهای موجود قبلیرا هم ویرایش کنید، به عنوان مثال در صورتیکه نویسنده به برگهها یا المنتور دسترسی ندارد این ویژگی را برای نویسندهها فعال کنید.

سپس لازم است دسترسیکه ساختیدرا به کاربر مورد نظر اختصاص دهید، برای اینکار وارد بخش کاربران شوید و ابتدا تیک کاربر مورد نظر را بزنید.
۲. از بخش Add role دسترسی مورد نظر را انتخاب کنید.
۳. گزینه Add را انتخاب کنید، خواهید دید که دسترسی مورد نظر به آن کاربر اختصاص داده میشود.
نکته: در برخی مواقع ممکن است دسترسی به کاربر اضافه شد و دسترسی قبلی او همچنان باقی بماند، در این حالت لازم است پساز دادن دسترسی به او، دسترسی قبلی را حذف کنید که از گزینه Remove role در همین صفحه میتوانید اقدام کنید.