گوگل سرچ کنسول Google Search Console یک ابزار ضروری برای صاحبان سایتهاست زیرا اطلاعات باورنکردنی درباره نحوه عملکرد سایت شما در جستجو به شما میدهد. ما به شما توصیه میکنیم وب سایت خود را به کنسول جستجوی Google متصل کنید تا از تمام ویژگیها به طور کامل بهره مند شوید.
گوگل سرچ کنسول چیست و چرا باید سایتمان را به آن اضافه کنیم؟
سرچ کنسول یک ابزار رایگان از طرف گوگل است تا صاحبان سایتها عملکرد سایتشان را بررسی کنند. نه تنها آمار دقیقی از وبسایتتان خواهید داشت بلکه خواهید فهمید جستجوگرها چگونه سایت شما را در نتایج جستجو مشاهده میکنند. شما میتوانید اطلاعات مربوط به کلمات کلیدی و جست و جوهای کاربران را مشاهده کنید تا برای آینده وب سایت خود و تولید محتوا برنامه ریزی بهتری داشته باشید.
بعد از افزودن وب سایت خود به کنسول جستجوی Google، میتوانید مشکلات خزیدن رباتهای گوگل را بررسی کرده و آنها را نیز رفع کنید.
نحوه ثبت سایت در Google Search Console
اضافه کردن وب سایت به گوگل سرچ کنسول بسیار ساده است – فقط چند قدم طول میکشد. در اینجا، ما شما را از طریق فرایند کوتاه مرحلهبهمرحله راهنمایی خواهیم کرد. قبل از هر چیز باید یک حساب کاربری جیمیل داشته باشید.
1- وارد صفحه گوگل سرچ کنسول شوید.
در روش اول شما فقط ادرس سایت را وارد می کنید و فقط همان آدرس را تایید می کنید. اما در روش دوم شما دامنه سایت را وارد می کنید و با تایید کردن آن کل دامنه و ساب دامنه ها تایید می شود.
ثبت سایت در سرچ کنسول به روش اول ( ثبت آدرس)
1- مطابق تصویر پایین آدرس وب سایت خودتان را با توجه به www یا http و https وارد کنید. در وارد کردن این آدرس دقت به خرج دهید.
2. بعد از وارد کردن آدرس گوگل 5 راه برای تأیید کردن آدرس پیش روی شما میگذارد. (هدف از تأیید کردن آدرس در اصل تأیید هویت شما به عنوان مالک سایت است)
روش اول – بار گذاری فایل در هاست: این روش بسیار ساده است. کافیست فایل گوگل را دانلود کرده و در شاخه اصلی هاست خودتان آن را آپلود کرده و روی دکمه VERIFY کلیک کنید.
روش دوم – تگ اچ تی ام ال: در این روش گوگل به شما یک تگ اچ تیام ال خواهد داد و لازم است این تگ اچ تیام ال را در هدر قالب خودتان قرار دهید. در صورتی که از وردپرس استفاده میکنید پیشنهاد میدهیم افزونه یوست سئو را نصب کنید و مطابق روش زیر جلو بروید.
ابتدا مطابق تصویر زیر تگ اچ تیام ال را کپی کنید.
وارد داشبورد وردپرس شوید و تنظیمات افزونه یوست سئو را باز کنید. در اولین بخش یعنی تنظیمات عمومی یوست سئو از سربرگ بالا روی ابزارهای وبمستر کلیک کنید.
از بخش کد تاییدیه گوگل همان کد تگ کپی شده را پیست کنید و دکمه ذخیره را کلیک کنید. حالا به گوگل باز گردید روی دکمه VERIFY کلیک کنید. تمام.
روش سوم – تایید با گوگل آنالیتیکس: در صورتی که از آمارگیر گوگل استفاده میکنید کار بسیار سادهتر است. فقط روی دکمه تأیید کلیک کنید تا فرایند تأیید انجام شود. البته باید ایمیلی که در گوگل آنالیتیکس ثبت نام کردهاید با ایمیل فعلی شما یکسان باشد.
روش چهارم – گوگل تگ منیجر: ابزار جذابی توسط گوگل است برای اینکه بدون نیاز به تغییر کدهای سایتتان از طریق گوگل یک سری کدها به سایتتان اضافه کنید. در مقاله دیگری در مورد این ویژگی صحبت خواهیم کرد. اما اگر از آن استفاده میکنید مشابه گوگل آنالیتیکس تأیید سایت شما آسان است.
روش پنجم – تایید با ثبت dns: در این روش نیاز است تا از طریق هاستتان که معمولاً دایرکت ادمین یا سی پنل است یک ns در دامنه خود ایجاد کنید که پایینتر در مورد این روش توضیح میدهیم.
ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول به روش دوم (ثبت دامنه)
مطابق صفحه بالا از بخش Domain آدرس سایتتان را بدون هرگونه پیشوندی وارد کنید. مثلاً jameh.net و نیازی نیست که از www و …. استفاده کنید.
در این روش فقط یک راه برای تأیید کردن دامنه خود دارید و آن هم اضافه کردن یک رکورد dns به دامنه هاستتان است. پس مرحله به مرحله پیش میرویم. ابتدا مطابق تصویر زیر رکورد را کپی کنید.
حالا لازم است تا وارد هاستتان شوید. در اینجا ما هر 2 پنل دایرکت ادمین و سی پنل را به شما آموزش خواهیم داد.
آموزش وارد کردن رکورد dns در سی پنل
در داشبورد سی پنل از بخش domain وارد Zone Editor شوید.
بعد از ورود به برگه Zone Editor کافیست دکمه MANAGE دامنه مورد نظرتان را کلیک کنید.
حالا از بخش add record کافیست یک TXT record ایجاد کنید.
بعد از آن لازم است تا آدرس دامنه خودتان را بدون هر گونه www و http در بخش name وارد کنید و از بخش record هم دقیقاً همان رکورد گوگل را کپی کنید. (به راهنمای تصویری دقت کنید)
و سر انجام روی دکمه ADD RECORD کلیک کنید. کار تمام است.
نکته: بعد از انجام فرایند بالا ممکن مقداری طول بکشد تا عملیات انجام شده اعمال شود. یعنی در صورتی که بلافاصله به گوگل مراجعه کنید و روی دکمه VERIFY کلیک کنید تأیید انجام نشود.
طی تجربه ما در راه دیجیتال ممکن است 1 دقیقه تا 1 روز این فرایند به طول بینجامد. بنابراین صبور باشید و بعداً برای تأیید به گوگل مراجعه کنید.
آموزش وارد کردن رکورد dns دایرکت ادمین
در دایرکت ادمین روش کار از سی پنل بسیار سادهتر است. در داشبورد اصلی دایرکت ادمین روی DNS Management کلیک کنید.
حالا کافی است یک TXT record ایجاد کنید. کار بسیار ساده است. از بخش اول دامنه را وارد کنید و بخش دوم یعنی txt همان رکورد گوگل را کپی کنید و دکمه ADD را بزنید.
فرایند تمام شد. همانطور که قبلتر گفتیم کافی است بین 1 دقیقه تا 1 روز صبر کنید تا رکوردها به دست گوگل برسد. و بعد از آن به گوگل مراجعه کنید و روی VERIFY کلیک کنید.
بعد از ثبت سایت چقدر طول میکشد تا صفحات سایتم در گوگل ایندکس شود؟
در این مورد نیاز است تا نقشه سایتتان را نیز ثبت کنید. گوگل معمولاً خیلی سریع تمام صفحات سایت شما را ایندکس میکند. اما ایندکس شدن به معنای آمدن در نتایج گوگل نیست. شاید گوگل تصمیم بگیرید صفحات شما را فعلاً در نتایج گوگل نمایش ندهد و این موضوع بیشتر به سئو سایت شما ارتباط دارد.
ترتیب درسهای گوگل سرچ کنسول
سلام.
بنده از طریق domain سایتم رو وریفای کردم و رو دامینم اصلیم وردپرس رو دارم و در ساب فولدری که توpublic html ساختم انجمنم رو ریختم. حالا سوالم اینکه که چجوری تو سرچ کنسول به گوگل بگم که اون ساب فولدر رو ایندکس کنه. من خودم از طریق url inspection آدرس اون ساب فولدر رو وارد کردم نوشت که url in not on google ور در پایین اون باکس عبارت request indexing رو زدم و نوشت که درخواست شما ارسال شد ولی الان چند روزی ازش میگذره بازم مینویسه is not on google
سلام
اگر با domain ثبت کنید تمام بخش های سایت شما به شکل خودکار ایندکس خواهد شد. برای اینکه به ایندکس شدن سرعت ببخشید لازم هست برای بخش های مختلف سایت خودتان نقشه سایت ایجاد کنید. میتونید از افزونه یوست سئو کمک بگیرید. بعد از ایجاد نقشه سایت اون را باید به گوگل معرفی کنید.
سلام و عرض ادب
من میخواستم آدرس سایتم رو از support-network.ir تغیر بدم و اینکارو از طریق هاست انجام دادم. سایت support-network.ir رو قبلا داخل کنسول گوگل ثبت کرده بودم. وقتی که سایتم رو تغیر آدرس دادم، آدرس جدیدم بعد 24 ساعت باز نمیشه و جزو سایت های نا امن محسوب شده. ادرس سایت جدید parkelm.ir هست. من رفتم و از طریق کنسول گوگل و وبمستران، آدرس جدید رو ثبت کردم. ولی آدرس جدید باز هم باز نمیشه.
بنظرتون من چیکار کنم که این مشکل حل بشه؟
سلام – ممنون از ادبتون
ابتدا باید ببینید که فرایند درستی رو برای انتقال انجام دادید. بعد سایت مبدا رو باید ریدایرکت 301 کنید به سایت مقصد. هر 2 سایت رو باید به صورت تایید شده در گوگل ثبت کنید. بعد وارد لینک تغییر آدرس گوگل بشید.
و آدرس سایتتون رو تغییر بدید.
اینو هم بدونید که هر فصل گوگل 6 ماه هست. و برای اینکه کل امتیازات سئو سایت شما به سایت جدید منتقل بشه نیاز دارید تا 2 فصل یعنی 12 ماه سایت قبلیتون به صورت ریدارکت 301 به سایت جدید منتقل بشه
ممنون بابت راهنمایی های کامل شما. این مراحل رو که فرمودید حتما انجام میدم
سلام. خواهش میکنم. سلامت باشید.
با سلام و خسته نباشید
بنده سایت خود را با روش domain در دایرکت ادمین با کپی کردن کدی که گوگل در اختیارم قرار داد در بخش txt کپی کردم و به بخش سرچ کنسول سایت خود رفتم وقتی روی گزینه های مربوط به Legacy reports and tools کیلیک میکنم با ارور زیر مواجه میشم: Legacy reports and tools are not available for domain properties
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
سلام
پیشنهاد میدم سایتتون رو به صورت آدرس ثبت کنید.
سلام ممنون بابت آموزش عالیتون
سلام – لفط دارید – سلامت باشید
سلام وقت بخیر اگه ما دامنه رو هم بصورت Domain و هم قصورت SSL ثبت کنیم آیا مشکلی ایجاد میکنه چون من به هر دو روش تو سرچ کنسول دامنه رو ثبت کردم
که تو سرچ کنسولم دو تا میاره یکی بدون اس اس ال یکی با اس اس ال
اونی که قدیمی هستش با اس اس اله و یه میزان اطلاعات داره چون من سایتم رو تازه راه اندازی کردم تو اساس ال سایتم ایندکس بود ولی موقعی که اضافه کردن اس اس ال با دامنه رو زدم ایندکس سایتم و هچنین سایتم از سرپ گوگل محو شد
الان مجدد می خوام اضافه کنم دامنه رو واسه ایندکس سرچ کنسول خطا می ده فکر کنم خطای ۴۰۴ ممنون می سم بفرماید چی کار کنم سایتم دوباره ایندکس بشه
یا امکانس هست مطالب و … بنویسم سایت خودش تو گوگل ثبت بسه؟