تیمی از دانشمندان دانشگاه فناوری سیدنی در حال توسعه یه مدل هوشمصنوعی به اسم BrainGPT هستن، این سیستم میتونه افکار فرد رو بخونه و اونهارو به متن تبدیل کنه، به همینخاطر برای کسانی که دچار سکته مغزی یا مشکلات تکلم یا فیریز هستن میتونه خیلی مفید باشه.
بیشتر البته برای کسانی مفید هست که به هیچ شکل امکان ارتباط برقرار کردن با دیگران رو ندارن، مثلا برخی از افراد حتی نمیتونن دستهاشون رو تکون بدن تا حداقل به کمک اون ارتباط بگیرن.
سیستمهای دیگهای هم مشابه BrainGPT توی این سالها توسعه داده شده که البته بیشترین نیاز به کاشت الکترود داخل مغز دارن اما BrainGPT متفاوت عمل میکنه.
برای استفاده ازش تنها نیاز به یک کلاه EEG (الکتروانسفالوگرام) هست که روی سر فرد قرار میگیره و این کلاه هم به کامپیوتر وصل میشه، بیش از این دیگه به چیزی نیاز نیست.
نرم افزار DeWave که توسط BrainGPT استفاده میشه، با ضبط و تجزیه و تحلیل سیگنالهای الکتریکی تولید شده توسط مغز ۲۹ داوطلب در حین خواندن بدون صدا متن آموزش داده شده.
به زبان ساده، الگوریتمهای مبتنی بر هوشمصنوعی DeWave یاد گرفتن که کدام سیگنالهای EEG خاص با کدام کلمات و عبارات نوشتاری مطابقت داره، اینجوریه که میتونن کلمات رو بر اساس همین سیگنالهای مغزی کنار هم بذارن و در نتیجه متوجه بشیم فرد در حال گفتن چه چیزی هست.
دقت این سیستم در حال حاضر ۴۰ درصد هست به همین خاطر لازم داره تا بیشتر روی این فناوری تحقیقات انجام بشه و زمانی میتونه به صورت عمومی معرفی و تولید بشه که دقتش به ۹۰ درصد برسه.