گوگل از به موسسات غیرانتفاعی برای ساخت AI کمک می‌کند

گوگل از به موسسات غیرانتفاعی برای ساخت AI کمک می‌کند

یه قسمت از گوگل هست به اسم Google.org که کارش کمک به موسسات غیرانتفاعیه. اینا یه برنامه جدید درست کردن تا به گروه‌هایی که با هوش مصنوعی با اهداف خوب کار می‌کنن پول بدن.

۲۰ میلیون دلار بودجه واسش کنار گذاشتن، قراره با ۲۱ تا موسسه غیرانتفاعی شروع کنن. مثلا یه شرکتی هست به اسم «Quill.org» که با هوش مصنوعی داره ابزاری میسازه تا به دانش آموزا کمک کنه بهتر بنویسن یا مثلا بانک جهانی که داره یه اپلیکیشن میسازه تا تحقیقات مرتبط با توسعه و پیشرفت با هوش مصنوعی راحت‌تر انجام بشه.

این گروه‌ها علاوه بر پول، به آموزش‌های فنی، ورک‌شاپ و کلی مربی و یک «مشاور هوش مصنوعی» هم دسترسی پیدا می‌کنن. تازه از طرف یه برنامه دیگه، کارمندای خود گوگل میان تا ۶ ماه تمام وقت با سه تا از این موسسات کار کنن تا این ابزارهای هوش مصنوعی رو بسازن.

اسامی این سه تا موسسه این‌ها هست: «Tarjimly» که هدفش استفاده از هوش مصنوعی برای ترجمه واسه پناهنده هاست، «Benefits Data Trust» داره رو دستیارهای مبتنی بر هوش مصنوعی کار می‌کنه تا به مددکاران کمک کنه موقع ثبت نام برای کمک‌های مالی دولتی به آدمها کمک کنن و «mRelief» هم داره یه ابزاری درست می‌کنه که کار درخواست کمک هزینه غذایی تو آمریکا رو آسون‌تر کنه.

«این آنی لوین» که تو Google. org مدیر بخش حمایت جهانی هست، میگه: «هوش مصنوعی میتونه به گروه‌هایی که میخوان دنیا رو تغییر بدن کمک کنه که هم پربازده‌تر باشن، هم خلاق‌تر و هم اثرگذارتر.» اونم اضافه میکنه که موسساتی که قبلاً از Google.org پول گرفتن میگن با کمک هوش مصنوعی تونستن تو یک سوم زمان قبلی و با نصف هزینه به اهدافشون برسن.

یه شرکتی هست به اسم «PwrdBy» که یه نظر سنجی انجام داده. نشون میده که ۷۳ درصد از موسسات غیرانتفاعی باور دارن که نوآوری‌های هوش مصنوعی کاملا به درد کارشون میخوره. ۷۵ درصدشونم میگن هوش مصنوعی زندگی رو واسشون آسونتر کرده، مخصوصا وقتی بحث دسته بندی کارهای مالی، کارهای دفتری روزمره و پروژه‌های مربوط به ماموریت موسسه هست. اما خب، برای موسساتی که میخوان راه حل‌های مخصوص خودشون رو بسازن یا محصول‌های شرکت‌های دیگه رو بگیرن، یه سری موانع بزرگ مالی، نیروی انسانی، و زمان وجود داره.

تو یه پست، خانم لوین (از مسئولای Google.org) به یه نظر سنجی دیگه هم اشاره میکنه که نشون میده با اینکه چهار پنجم موسسات غیرانتفاعی فکر میکنن هوش مصنوعی کاربردهای خوبی تو کارشون داره، حدود نصفشون فعلا به خاطر مشکلات داخلی و خارجی دارن قیدشو میزنن. میگه که «نبود ابزار مناسب، دانش کافی، آموزش، و بودجه بزرگترین دلایلشون برای استفاده نکردن از هوش مصنوعی هست.»

اما نکته جالب اینه که کم کم تعداد استارت آپ‌های غیرانتفاعی‌ای که دارن رو هوش مصنوعی کار میکنن داره زیاد میشه. یه گروه حمایت از استارتاپها به اسم «Fast Forward» میگه امسال، بیشتر از یک سوم شرکت‌هایی که واسه برنامه شون درخواست دادن، تو حوزه هوش مصنوعی فعالیت داشتن. یه سایت به اسم «Crunchbase» هم یه گزارش داده که در سطح جهانی، کلی موسسه غیرانتفاعی تمام تمرکزشون رو گذاشتن روی استفاده اخلاقی از هوش مصنوعی. مثلا یه آزمایشگاه اخلاق هوش مصنوعی هست به اسم «AlgorithmWatch»، یه درمانگاه مجازی «آموزش خوندن» به اسم «JoyEducation» و یک گروه طرفدار محیط زیست به اسم «Earth05».

منبع

دیدگاهتان را بنویسید